Mediatorul


 

Misiunea mediatorului in conformitate cu Codul de etica si deontologie profesionala a mediatorilor:

Intro societate intemeiata pe respect fata de justitie, mediatorul indeplineste un rol eminent. Intr-un Stat de drept, mediatorul are sarcina de a incerca solutionarea conflictelor pe cale amiabila, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
Mediatorul nu are si nu poate avea o obligatie de rezultat, ci doar de prudenta si diligenta. Solutionarea conflictului depinde exclusiv de acordul partilor, misiunea principala a mediatorului fiind aceea de a depune tot efortul de care este capabil si priceperea pe care o are pentru a sprijini partile sa ajunga la un acord.

 

Mediatorul Dana Giurginca  va poate asista in:
DREPTUL CIVIL: orice disputa/conflict sau  litigiu civil;

Orice persoana poate recurge la mediere atat inainte cat si dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, pentru solutionarea, imediata pe aceasta cale alternativa, a disputelor sau litigiilor in materie civila - de vecinatate, granituire, succesiune, toate acele drepturi si obligatii asupra carora partile pot dispune, drepturi de proprietate si dezmambramintele sale, contracte civile etc.


Potrivit legii 192/2006, solutionarea prin mediere a unui conflict care a fost dedus judecatii, poate avea loc din initiativa partilor sau la recomandarea instantei acceptata de parti.

 

Daca se decide procedura de mediere, judecarea cauzelor civile va fi suspendata la cererea partilor. Cursul termenului perimarii este suspendat pe durata desfasurarii procedurii de mediere maxim 3 luni de la data incheierii contractului de mediere.

pagina urmatoare > < pagina precedenta

Handcrafted by Equartis.com
All rights reserved Dana Giurginca
Membru